Voeg je koptekst hier toe

Gebruikstips Bambooze Straws

Voor optimaal gebruik:

Voor het eerste gebruik en erna
Het is aangeraden dat men voor het eerste gebruik de Bambooze rietjes nog eens afspoelt of in de vaatwasser steekt. De Bambooze rietjes zijn vaatwasbestendig maar kunnen best zo kort mogelijk gewassen worden. Wasbeurten langer dan 60 min. zorgen ervoor dat de droogtijd veel langer is. 

Was de Bambooze rietjes na elk gebruik
Was ze op een temperatuur hoger dan 50 – 55 °C, om hygiëneproblemen te vermijden. Hoogstwaarschijnlijk blijft er niets in een rietje plakken maar stel dat dit toch gebeurt dan kan u best het kokosborsteltje gebruiken en handmatig het vuilrestje verwijderen. 

Droog de rietjes voordat je ze opbergt 
Na een wasbeurt dienen de rietjes best recht opstaand te drogen op een plaats waar voldoende ventilatie is. Een open ruimte voldoet. Wanneer de rietjes volledig droog zijn, dan kunnen deze opgeborgen worden. Stel dat er toch één of andere (chemische) kleurstof achterblijft aan de randen van het rietje dan kan dit best in een kookpot op een hoog vuur gekookt worden met een 20:1 water-azijn ratio. Dit voor maximum twee minuten. Het vormt geen enkel probleem om de Bambooze rietjes te gebruiken voor warme, hete of koude dranken. 

Our Team

Info over het team